Waar ga jij wielrennen?

Wielrennen is een edele sport die door steeds meer mensen bedreven wordt en dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen op zoek zijn naar leuke gebieden om in te gaan fietsen. Dat is logisch, want het wordt een stuk leuker wanneer je in een leuke omgeving kunt gaan fietsen. Waar ga jij heen als je niet direct de route van de Tour de France wilt gaan fietsen? Naar het noorden, of toch liever naar het zuiden?

Een aanrader: Stockholm – Göteborg

velodrome_7Elk jaar zijn er veel mensen die de fiets meenemen naar Zweden. Het is er mooi fietsen, maar je moet wel weten wat je doet. Doe je dit niet, dan kom je op de snelweg terecht, of op één van de vele grindwegen. De meeste fietsers fietsen de route tussen Stockholm en Göteborg. Dit is een afstand van 500 tot 600 kilometer (afhankelijk van de route die je kiest uiteraard) en is prima begaanbaar. Het is te fietsen binnen een dag, zeker op een racefiets, maar het kan interessanter zijn om de afstand in tweeën te hakken. Onderweg kom je restaurantjes tegen en plaatsen waar je kunt slapen. Dat is het voordeel aan het feit dat veel mensen de route doen. Ben je echt ervaren en wil je een uitdaging hebben, dan kun je eerst de ene kant op fietsen, om een paar dagen later de route in omgekeerde richting te doen. Je kunt de route uitbreiden door rond één van de grootste meren (Vättern of Vännern) te fietsen. Dit is minder gebruikelijk, maar zeker een aanrader.

Fietsen in Frankrijk, Spanje en Italië

Frankrijk, Spanje en Italië zijn vakantielanden bij uitstek en zijn populair onder de wielrenners. Er is hier dan ook van alles te beleven voor een fietsers. Er zijn prachtige rivieren, leuke en gezellige dorpjes, prachtige uitzichten en uiteraard verschillende heuvels en bergen om te trotseren. Je kunt het nog leuker maken voor jezelf door een gedeelte mee te pakken van de Giro, de Vuelta of de Tour de France. Zo waan je jezelf helemaal in de sporen van de grote wielrenners van deze aarde.

En fietsen in eigen land?

Wanneer je wielrennen erg leuk vindt, maar het graag als hobby wilt houden, dan zijn de verre reizen niet direct het meest interessant. Je kunt dan beter iets zoeken dat een stuk dichterbij te vinden is. Gelukkig is dat goed mogelijk. In Limburg kun je erg leuk fietsen, en zijn veel leuke dorpjes waar je een pauze kunt pakken. Wil je meer de ruimte in, dan kun je in Groningen en Friesland je hart ophalen, net als in Drenthe. Het leukste is uiteraard het plannen van een route door de verschillende provincies, zodat je ook nog eens wat van het eigen land ziet. Kun je een paar mensen zo ver krijgen dat ze met je mee willen gaan op de route, dan wordt het direct een stuk leuker en gezelliger, maar ook makkelijker om het vol te kunnen houden.